Kiinteistön­välityksessä asunto vaihtaa omistajaa oikeaan hintaan


Kiinteistönvälityksessä itsessään ei ole mitään erityisen ihmeellistä. Sen sijaan jyvät erottuvat akanoista, kun isketään kiinni siihen, miten kiinteistönvälitykseen suhtaudutaan ja miten sitä tehdään. Oma ajatuksemme asiasta kiteytyy siihen, että hommat hoituu ja kauppa käy. Tämä on mahdollista, kun kiinteistönvälitystä hoidetaan aktiivisesti, innostuneesti ja asiakkaan etu edellä. Oma erityislaatuinen, vuosikymmenten kokemuksen omaava huipputiimimme syttyy juuri näistä asioista – tulokset ja ihmisten tyytyväisyys kertovat saman asian.

Kiinteistön­välityksessä liikkuvat isot varallisuuserät ja elämän tärkeimmät paikat – sääntely ja yhteiset pelisäännöt ovat paikallaan


Kiinteistönvälitystä voi harjoittaa ainoastaan rekisteröidyttyään lain (Laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä) mukaisesti kiinteistönvälitysliikkeeksi. Samassa yhteydessä mukaan astuu alan sääntely, jonka osalta valvovana viranomaisena toimii Aluehallintovirasto (AVI).

Moni lienee kuullut ainakin otsikkotasolla hyvästä välitystavasta, jota tulee aina noudattaa kiinteistönvälityksessä. Kyse on jatkuvasti tuomioistuinten päätösten, kuluttajariitalautakunnan suositusten, viranomaisten ohjeiden ja alan vakiintuneiden käytäntöjen pohjalta muotoutuvasta käsitteestä. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto päivittää ohjetta hyvästä välitystavasta säännöllisesti.

Meille on erittäin tärkeää, että välitystyömme noudattaa hyvää välitystapaa. Ylipäänsä olemme täysin varmoja, että läpinäkyvä ja kaikkia osapuolia kunnioittava toiminta on niin myyjän, ostajan kuin alammekin etu.

Välittäjä on turvallinen ja kannattava valinta sekä myyjän että ostajan kannalta


Pitäisikö kuitenkin myydä itse? Eihän siinä nyt ole kuin ilmoitus nettiin ja vakiomuotoinen kauppakirja tiskiin? Metsään mennään niin, että kolina käy. Jos tähän pitäisi nostaa kaksi onnistuneen asuntokaupan kulmakiveä, ne olisivat oikea hinnoittelu ja laadukkaan markkinoinnin kohdentaminen aidon ostopotentiaalin omaavalle kohderyhmälle. Nämä kaksi tekijää määrittelevät sen, että asunnosta saadaan paras mahdollinen hinta myyntiajan pysyessä yleensä kohtuullisena. Toki näitä voi lähteä arpomaan ilman kokemusta ja ammattitaitoa, mutta tilisi kiittää päinvastaista ratkaisua.

Ammattitaitoinen välittäjä on lisäksi sekä myyjälle että ostajalle miellyttävä ja turvallinen valinta. Tällöin kummankaan osapuolen ei tarvitse kyräillä tai epäillä mitään, ja kauppojen jälkeen on helppo hengittää, kun ei tarvitse pohtia, että tulikohan kaikki nyt hoidettua asianmukaisesti.

Uutta kotia etsimässä
tai aika myydä nykyinen?

Asunnon myyminen

Tietosuojaselosteemme

© 2022 Art LKV - Jyväskylä
webDesign: Mekanismi »