Rivitalo 4h, k, s, kh, p

Alvar Aallon katu 4, Mattilanpelto, Jyväskylä

Hinta
250 000 €

Koko
100.0 m²

Vuosi
1984

Tule kanssani Huvikumpuun?

Ymmärrän hyvin miksi yksi aikamme tyylikkäimmistä kuoroista on valinnut nimekseen ”Seminaarinmäen mieslaulajat”. Seminaarinmäen alue on kappale kauneinta Jyväskylää, ja juuri sopivasti Semmareiden tapaan oman aikansa rajoja rikkova rakennuskannaltaan. Eipä ole turhaan Seminaarinmäkeä kutsuttu Suomen kauneimmaksi kampusalueeksi.
Tämä talokaunotar on syntynyt vuonna 1984, vaikka ulkomuoto kielii jotain aivan muuta. Talon uudelleen rakentamisen ehtona on ollut 1984 että se rakennetaan Älylän alueen talojen tyyliseksi. Tontilla sijaitsivat sitä ennen nk. Elli Sirolan talot, jotka oli rakennettu v. 1923-1927, mutta ne oli päästetty niin huonoon kuntoon, että ne piti purkaa. Wivi Lönnin talon naapurustoon sijoittuvana tämä rakennus on juuri oikean henkinen ja sopivan kartanomainen.

Niin hyvin on tässä talossa viihdytty, että tämä huoneisto on nyt ensimmäistä kertaa myynnissä talon valmistumisen jälkeen.
Taloyhtiö on pieni, vain kolmen asunnon kokonaisuus. Tontti on suuri ja jokaisella osakkaalla on oma piha-alue. Pihapiiri pysyy kauniina pienelläkin vaivalla ja puutarhurin hommista unelmoivalle tilaa on juuri sopivasti kaupunkipalstalle.
Kullakin osakkaalla on oma lämmin ja tilava autotalli, jossa auton ympärille jää mainiosti muutakin säilytystilaa.

Asunto on jaettu tiloiltaan toimivaksi. Alakerrassa on pesutilat, kodinhoitotila ja yksi iso makuuhuone. Alakerran makkariin tuo arvokkuutta erkkeri-seinä, joka on viehättävästi aseteltujen ikkunoiden ansiosta yksi tämän asunnon kauneimmista kohdista.
Yläkertaan nousevaan portaikkoon tulvii valoa porrasaukon yläosaan sijoitetusta ikkunasta. Kaikissa huoneiston ikkunoissa on kaunis ristikointi, joka lisää kodikkuutta entisestään.
Olohuone on suuri ja sopivan avara keittiön suuntaan. Ikkunat sijoittuvat päiväauringon puolelle ja koko yläkerta onkin ihanan valoisa.
Ruokailutilan vierestä on käynti … parvekkeelle, josta saa sievän kesähuoneen. Siellä voi myös ottaa viihtyisästi vastaan pimenevät syysillat.
Makuuhuoneet ovat oikein hyvän kokoisia ja ja niiden kaapistoissa on runsaasti säilytystilaa. Molemmissa kerroksissa on wc ja yläkerran wc-tilassa on myös suihkulle varaus.
Pinnat ovat aikansa palvelleet ja kaipaavat päivitystä, mutta omalla viehkeällä tavallaan kaikki on täällä niinkuin pitää.

Olisiko sinusta kirjoittamaan tämän talon historiaan seuraava kappale? Haluaisitko sinä kirjoittaa tämän talon historian seuraavan luvun?

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi esittelemme THL:n ohjeita noudattaen mm. emme kättele, vältämme lähikontaktia ja käsidesiä on saatavilla. Käytössämme sähköiset asiakirjat tarjousneuvotteluihin sekä digitaalinen asuntokauppa mahdollisuus.

Lisätiedot ja esittelyt:

Maiju Ahonen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
Julkinen Kaupanvahvistaja
044 9811 430

Mika Hietaniemi
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KED
040 670 2613

Yhteystiedot
Maiju Ahonen

Kohdenumero20491735
Sijainti
 • Mattilanpelto
 • Alvar Aallon katu 4
 • 40600
 • Jyväskylä
Tyyppirivitalo
Hallintamuotoasunto-osakeyhtiö
Omistusmuotooma
Huoneistoselitelmä4h, k, s, kh, p
Asuinpinta-ala m²100.0
Yhteensä m²118.0
Pinta-alan perusteyhtiöjärjestyksen mukainen
Lisätietoja pinta-alastaAsuintilat 100m2 ja autotalli 18m2
Kerros2
Kerroksia2.0
Rakennusvuosi (päättynyt)1984
Käyttöönottovuosi1984

Velaton hinta250000
Myyntihinta250000.0
Yhtiövastike150.0
Vesimaksu
 • oma mittari

Sauna
 • oma sauna
Asuntoon kuuluu
 • Autopaikka: ulkoautopaikka, autotalli
Yleiskuntoei luokiteltu
Lämmitysjärjestelmän kuvaussähkö

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: puu, betoni
Katto
 • Harja, mansardi
 • Pelti
Keittiön kuvaus
 • Keittiössä on kivasti tilaa, remppaa sunnittelevalle mahdollisuuksia on mihin vaan!
 • Lattiamateriaalit: parketti
 • Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Kosteat tilat ovat päivitystä vailla. Oikein hyvin neliöitä joihin toteuttaa oma spa-osasto ja kodinhoitohuone.
WC-tilojen kuvaus
 • Lukumäärä:2
Olohuoneen kuvaus
 • Lattiamateriaalit: parketti
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Lukumäärä: 3

Taloyhtiön nimiASUNTO OY SEMINAARINKATU 4
Isännöitsijän yhteystiedotJuhani Savolainen Alvar Aallonkatu 4C 40600 Jyväskylä
Autotallipaikkoja3
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontitHuoltotoimenpiteet tehty tarpeen mukaan, isännöitsijän ilmoittamat toimenpiteet: 1. Katto ja sen läpivientien tiivistykset on tarkistettu säännöllisesti. Viimeksi peltiseppä on tarkistanut v. 2020 eikä ole löytänyt mitään huomautettavaa. Lumiesteet ovat uudet. Katon alatila on tarkistettu säännöllisesti noin kerran vuodessa, eikä ole koskaan ollut vuotoja. 2. Ulkoverhous on maalattu 2000-luvun alussa. Laudat ovat hyvässä kunnossa. Jos talo nyt maalattaisiin uusiksi, hinnaksi tulisi pika-arviona n. 10.000 euroa per osakas. 3. Putkissa ei ole koskaan ollut tukoksia ja ne ovat kaikki muoviputkea.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontitTaloyhtiöllä ei ole kunnossapitotarveselvitystä
Tontin pinta-ala1516.0
Tontin omistusoma