15.9.2020

Valtaosa ihmisistä viettää kotona suurimman osan elämästään. Miksi koti ei siis olisi se elämän keskipiste, johon panostetaan?

Ihanaa, että sisustaminen on trendikästä – sisustussuunnitelmissa käytetään apuna ammattilaisia tai ollaan oman elämämme Innon Markoja. Kotona pitäisi viihtyä ja osata nauttia hetkestä, mutta onko tästäkin tehty suorittamista? Viihtyykö kotona paremmin, jos seinällä on String-hylly, jossa komeilee rivi Iittalaa tai Arabiaa?

Ylioppilasjuhlat kesäkuussa ja olohuone huutaa lattialistoja vielä toukokuussa. Keittiön puutasot on öljyämättä ja ikkunat pesemättä. Kaakeleissa on kalkkitahroja ja hurjimmassa tapauksessa Viskarin Artun pahin pelko mustista pilkuista kylpyhuoneen seinissä onkin totta. Pitäisikö sittenkin varata seurakuntatalo, jottei koko juhlapäivä mene selittelyksi siitä, miksi konmaritus jäi kesken?

Ei tarvitse. Ihan suoraan sanottuna todella harvaa meistä kiinnostaa muiden lattialistat tai pesemättömät ikkunat. Joku repsottava tapetin reuna ei osu kenenkään muun, kuin talon isännän tai emännän silmiin. On muuten vapauttavaa käydä kylässä ”yllättäen” lapsiperheessä keskellä viikkoa. Arvatkaa kuinka moni koti näyttää samalta kuin sisustuslehdessä, jos paukkaat kylään ilmoittamatta? Ei yksikään koti. Eikä tarvitsekaan näyttää. Ollaan kotona niin kuin kuuluukin olla, rennosti ja armollisesti. Sisustussiivotaan vasta kun on aikaa, eikä hätäännytä pikku hiekkakeosta eteisen lattialla. Se on elämännäköistä arkea.

Ostajan saappaista löytyy aivan samanlainen arjen eläjä kuin myyjän saappaista. Arkikaaoksen keskeltä osataan poimia itselle tärkeät ja viehättävät asiat. Perussiisti ja puhdas koti kyllä erottuu edukseen, vaikka pyykkikasoja jossain nurkassa olisikin.

Jaksamista kaikille myyntisiivouksen keskelle. Ja ostajat: Tervetuloa esittelyyn arkivaaleanpunaiset lasit silmillä.

Maiju

© 2022 Art LKV - Jyväskylä
webDesign: Mekanismi »