Asunnolle on olemassa oikea hinta


Asunnon hinta-arvioon ei ole yleispätevää kaavaa. Toisaalta se ei ole myöskään mielivaltaista tuuripeliä. Hinta-arvioiden laatimisessa käyttämämme toimintamalli, osaamisemme ja kokemuksemme takaavat, että asunnot on hinnoiteltu oikein.

On myös olemassa tekijöitä, jotka vaikuttavat, kohteesta riippumatta oikean hinta-arvion laatimiseen. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi asunnon kunto ja käytetyt sisustusmateriaalit, pohjaratkaisun toimivuus, rakennusvuosi, asuinkerros sekä asunnosta avautuvat maisemat. Myös asuinalueissa on eroja ja tämä vaikuttaa myös kunkin alueen asuntojen arvoon.

Data ja muut faktat hinta-arvion taustalla


Hinta-arvion laatimiseksi kiinteistönvälittäjällä on runsaasti dataa saatavilla. Näistä tyypillisimpiä ovat varmasti alueen muiden toteutuneiden kauppojen tiedot sekä alueella myynnissä olevien muiden kohteiden tiedot.

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä perehtyy kohteeseen aina huolellisesti – onhan taustalla jopa selkeä selonottovelvollisuus myytävästä kohteesta. Selonotto on olennainen osa asunnon hinta-arvion muodostamista. Tällöin kohdetta koskevista asiakirjoista ja muista selonoton yhteydessä saaduista tiedoista saadaan faktaa esimerkiksi tehdyistä ja tulevista remonteista, tontin omistuksesta, tietyn aikakauden riskirakenteista sekä muista asunnon hinta-arvioon vaikuttavista asioista.

Isojen ja isoiksi koettujen remonttien merkitys


Varmasti tiedostetuin ja välittäjänkin arviointikäynnillään selvittämä asia on putkiremontin tekeminen tai ajankohtaisuus. Myös esimerkiksi tietyn aikakauden talojen sadevesi- ja salaojajärjestelmät tai vaikkapa lämmitysjärjestelmän saneeraukset / saneerausmahdollisuudet kuuluvat samaan kategoriaan.

Minkään edellä mainitun osalta ei ole selkeää sääntöä sen osalta, että onko kohteen myynti helpompaa ja kannattavampaa ennen vai jälkeen remontin. Olennaista on, että nämä asiat tunnistetaan ja huomioidaan tarkoituksenmukaisella tavalla hinta-arviossa sekä suosituksessa myyntiajankohdasta.

Oikea hinta-arvio vaikuttaa monella tavalla


Oikea hinta-arvio kääntyy lähtökohtaisesti parhaan mahdollisen hinnan synonyymiksi. Se ei kuitenkaan tarkoita millään muotoa hinnan vinguttamista tai ylihinnoittelua. Loppupeleissä kyse on varsin yksinkertaisesta asiasta: Kohde hinnoitellaan tosiasiallisen ostajapotentiaalin omaavan kohderyhmän mukaisesti ja saatetaan tämän joukon tietoisuuteen. Tällä tavoin kohde herättää kiinnostusta ja päätyy mahdollisesti jopa tarjouskilpailun kohteeksi – vieläpä varsin rivakasti.

Aika selvittää asuntosi oikea hinta-arvio
ja hoitaa kaupat kotiin?

Asunnon myyminen

Tietosuojaselosteemme

© 2022 Art LKV - Jyväskylä
webDesign: Mekanismi »