Asunnon ostaminen on aina iso päätös. Olemme luotettava ja ammattitaitoinen kumppani, olitpa sitten hankkimassa ensiasuntoasi, päivittämässä uuteen asuntoon tai hankkimassa sijoitusasuntoa.


Asunnon ostaminen kauttamme on turvallista ja helppoa. Välittäjämme perehtyvät jokaiseen myytävään kohteeseen läpikotaisin ja toimivat läpinäkyvästi. Meille on tärkeää, että hommat hoituvat mutkattomasti ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Meillä myynnissä olevat asunnot ovat osoittautuneet pääosin varsin nopealiikkeisiksi. Tällä hetkellä julkisessa myynnissä oleviin kohteisiimme pääset tutustumaan täällä.

Perusteet kuntoon ja kohti uutta kotia

Ihmiset ovat usein todenneet, että tiesivät juuri tämän asunnon sopivan heille. Tässä piilee tärkeä viisaus – uusi koti kyllä löytyy ennemmin tai myöhemmin, kun tietää mitä etsii. Listasimme alle muutamia asioita, jotka helpottavat matkaasi kohti uutta kotiasi.

Tiedä mitä etsit ja tutustu tarjolla oleviin vaihtoehtoihin


Myynnissä oleviin asuntoihin tutustuminen on hyvä keino aloittaa asunnon etsiminen. Kohteisiin tutustuminen auttaa myös määrittelemään ne kriteerit, joita asetat tulevalle kodillesi. Lisäksi tutustuminen antaa sinulle suuntaviivoja siihen, millaisia asuntoja haluamallasi alueella on myynnissä ja millainen hintataso näillä kohteilla on.

Kun tiedät, millaisilla kriteereillä etsit asuntoa, tarjoavat erilaiset hakuvahdit oivan apukeinon. Tällöin saat aina ilmoituksen, kun näihin kriteereihin sopiva asunto tulee myyntiin ja pääset heti ensimmäisten joukossa arvioimaan tarkemmin, soveltuuko asunto juuri sinun ja perheesi tilanteeseen ja tarpeisiin.

Hoida rahoitus valmiiksi. Olet valmiina iskemään kiinni,
kun tiedät löytäneesi juuri sen oikean.


Asunnon ostajan ”iskukykyyn” vaikuttaa tyypillisesti eniten rahoitus. Tämä korostuu erityisesti siitä syystä, että useimmissa tilanteissa rahoituksen järjestämiseen tarvitaan pankkia. Jos aloitat pankkien kilpailutuksen ja lainalupauksen hakemisen vasta juuri sen oikean asunnon löydyttyä, törmäät kasvaneeseen riskiin siitä, että asunto menee ohitsesi aikataulun venymisen vuoksi.

Kun lasket tarvitsemaasi kokonaisrahoitusta, muista huomioida myös varainsiirtoveron osuus. Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden kaupassa 2 % ja kiinteistöjen ja rakennusten kaupassa 4 %. Poikkeuksen tähän tekevät ensiasunnon ostajat, jotka on vapautettu varainsiirtoveron maksamisesta tietyin kriteerein.

Mahdollinen nykyinen asuntosi vaikuttaa todennäköisesti rahoituksesi järjestelyihin ainakin tilanteessa, jossa nykyistä asuntoa ei ole vielä ehditty myydä ennen kuin uudesta tehdään kaupat. Jos päädyt myymään nykyisen asuntosi ennen uuden kodin ostamista, lue lisää asunnon myymisestä ja ota yhteyttä. Tiimimme hoitaa asuntosi myynnin nopeasti ja oikeaan hintaan.

Juuri sen oikean asunnon löydyttyä on lupa innostua ja edetä
– järkeä kuitenkaan hylkäämättä


Kun huomaat juuri sinulle sopivan asunnon tulleen myyntiin, haluat myös ammattitaitoisen ja aktiivisen kiinteistönvälittäjän elämääsi. Ota nopeasti yhteyttä asunnon myynnistä vastaavaan välittäjään ja pyydä mahdollisia lisätietoja kohteesta sekä sovi asuntonäytöstä päästäksesi tutustumaan asuntoon tarkemmin.

Kuten aiemmin todettiin, kertovat ihmiset usein tienneensä juuri tietyn asunnon soveltuvan heidän kodikseen. Asunnosta syntyvä tunne on tärkeä. Sen lisäksi on kuitenkin tärkeää tutustua asunnon kuntoon ja mahdollisen taloyhtiön tilanteeseen. Tässä kohdassa ostajan on syytä perehtyä asuntoa koskeviin asiakirjoihin erittäin huolellisesti. Näistä saat arvokasta tietoa esimerkiksi remonttihistoriasta ja tulevista remonteista, tontin omistuksesta, mahdollisen taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta ja muista vastaavista asioista. Välittäjillemme asunnon myynnin asianmukainen hoitaminen ja kaikkien osapuolien tyytyväisyys ovat keskiössä. Välittäjämme pyrkivät varmasti auttamaan sinua siinä, että pystyt tekemään perustellun ja täysin ymmärtämäsi päätöksen. Muista myös, ettei sinulla tarvitse olla pienintäkään kynnystä kysyä asioista välittäjältämme. Mahdollisen taloyhtiön kohdalla myös isännöitsijä pystyy auttamaan monissa asioissa.

Erityisen tarkkana kannattaa olla niin itse suunnittelemiesi kuin kohteeseen muuten suunniteltujen remonttien osalta. ”Pienestä pintaremontista” ja asunnon itsesi näköiseksi laittamisesta ei kannata murehtia liikoja, mutta isompien remonttien osalta kannattaa ennen ostotarjouksen jättämistä selvittää ainakin mahdollinen kustannusarvio ja aikataulu, remontin laajuus ja vaikutus asunnon käyttöön sekä itse suunnittelemiesi isompien remonttien toteutusmahdollisuudet.

Ostotarjouksella pallo peliin


Kun olet todennut, että valitsemasi asunto on tavoittelemisen arvoinen, on aika jättää ostotarjous. Käytännössä joudut tässä vaiheessa päättämään, miten arvotat asunnon eli onko hinta mielestäsi kohdillaan vai onko siitä varaa tinkiä. On täysin mahdollista, ettei myyjä hyväksy ensimmäistä ostotarjoustasi, vaan jättää sinulle vastatarjouksen. Näitä kierroksia toistetaan, kunnes mahdollinen yhteisymmärrys hinnasta löytyy. Ettei homma menisi tylsäksi, on hyvä muistaa, että suosituimmista asunnoissa hinnat kiipeävät yli pyyntihinnan ja ostajat päätyvät tällöin tarjouskilpailuun.

Ostotarjous annetaan kirjallisena ja se on sitova. Mikäli ostotarjous jätetään niin sanottuna ehdollisena tarjouksena, kirjataan kyseinen ehto tarjousasiakirjaan. Tällaiset ehdot liittyvät tyypillisesti esimerkiksi ostajan nykyisen asunnon myyntiin, kosteus- ja kuntotutkimusten tuloksiin tai rahoituksen saamiseen. Kun kiinteistönvälittäjä on toimittanut tarjouksen eteenpäin myyjälle, odotetaan myyjältä tarjouksen hyväksymistä tai vastatarjousta. Jos myyjä antaa vastatarjouksen, toistetaan tarjouskierrosta kunnes yhteinen ymmärrys löytyy ja tarjous hyväksytään.

Se tunne, kun astut ensimmäisen kerran uuteen sinulle täydellisesti sopivaan kotiisi


Kaupat syntyvät kaupantekotilaisuudessa, jonka yhteydessä tai jälkeen välittäjämme huolehtii varainsiirtoveroilmoituksesta sekä mahdollisista ilmoituksista isännöitsijälle. Sinä voit sillä aikaa jo astua sisään uuteen sinulle täydellisesti sopivaan kotiisi ja nauttia sen tuomasta ylivertaisen hienosta tunteesta.

Ostotoimeksi­­annolla sinä ja unelmiesi asunto kohtaatte ilman loputonta etsimistä


Olet etsinyt kriteereihisi sopivaa asuntoa tovin jos toisenkin, mutta sitä ei vain löydy. Tuntuu, että pieniä pilkahduksia lukuun ottamatta kahlaat samaa asuntolistausta läpi kerrasta toiseen. Valitettavan tuttu tarina.

Onneksi tähän on helppo ja mukava ratkaisu: ostotoimeksianto. Tällöin homma kääntyy niin päin, että sinä ostajana määrittelet haluamasi asunnon sijainnin, hinnan, koon ja muut sinulle tärkeät ominaisuudet ja me etsimme juuri sinulle sopivan asunnon puolestasi. Lue täältä lisää ostotoimeksiannosta.

Etsitäänkö unelmiesi koti yhdessä ostotoimeksi­antona?

Asunnon ostaminen

Tietosuojaselosteemme

© 2022 Art LKV - Jyväskylä
webDesign: Mekanismi »